Wat een bewogen jaar!

Er was veel beweging, maar er waren ook vele bewogen momenten. Leven en dood waren onlosmakelijk verbonden. Nieuwgeboren baby’s verwelkomen. Afscheid nemen van kinderen en moeders die het niet redden.

Ousman, op zoek naar een leven in Europa, kwam om. Zijn lichaam is voor eeuwig verbonden met de zee. Een dorpsgemeenschap in rouw. Wij beseffen eens te meer dat hulp terplaatse nodig is.

Dankbaar voor het leven van Abdou, die na 40 jaar werken in Spanje, zijn laatste rustplaats vond in de warme grond van Bambougar.

Veel bedrijvigheid
Tussen 19 februari en 2 april was er extra bedrijvigheid in Bambougar. Samen met Magda, Annie, misjel en Ingrid werden projecten geëvalueerd. De bewoners kwamen langs met nieuwe ideeën en we bespraken samen wat meest nodig was.

Onderwijs en educatie
De klaslokalen kregen een opknapbeurt. Op het schoolplein wappert eindelijk de Senegalese vlag. Leraren en kinderen verzamelen elke morgen , voor ze de klas binnengaan, rond de vlag. Ze zingen hun nationaal volkslied en staan even stil bij het belang van degelijk onderwijs. Dit is niet verplicht in Senegal. Naar school kunnen gaan is een voorrecht.

De waterput is verder uitgediept. Er is weer voldoende water om hun drinkenbus te vullen.

Gezondheidszorg en hygiëne
In Bambougar worden regelmatig infodagen georganiseerd voor de ganse bevolking. Zowel mannen als vrouwen moeten geïnformeerd worden omtrent gezinsplanning.

De bouw van waterputten en toiletten redden mensenlevens. Het vuil wordt regelmatig opgehaald en verbrand.

Tewerkstelling
Extra focus lag dit jaar op de uitbouw van een landbouwproject. Voor de aanleg van de groentetuin moest de grond bewerkt worden en moest er goed zaaigoed worden aangekocht. In samenwerking met het ministerie van landbouw en de vrouwen van Bambougar beschikken verschillende gezinnen over een eigen moestuin.

Een deel van de opbrengst is voor eigen gebruik, een ander deel om te verkopen.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in 2017, Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s