Wat hebben we gerealiseerd in 2019?

Tijdens ons jaarlijks verblijf, van 6 februari tot en met 20 maart bespreken we de financiële mogelijkheden voor het nieuwe werkjaar.

In overleg met de directeur van onze plaatselijke lagere school, hebben we extra middelen voorzien om te focussen op meer persoonlijk gericht onderwijs.

Zorg voor de kinderen die verstandig genoeg zijn om voortgezette opleidingen te volgen. Aandacht voor de jongeren die een praktische opleiding willen volgen.

Rocky studeert geneeskunde in Dakar. Mohamed en Elisabeth doen een master aan de universiteit in Sint Louis.

Khady en Adama volgen een praktische opleiding in Passy.

Bambougar is trots op haar studenten, wij blij dat we financieel hebben geholpen.

In samenwerking met ‘esprit d’afrique’ ,een Franse reisorganisatie die een hotel uitbaat in Bambougar, en waar ook enkele leden van de plaatselijke bevolking tewerkgesteld zijn,is ons landbouwproject uitgebreid. Er zijn meer gronden ter beschikking. We hebben geïnvesteerd in een degelijke omheining en zij hebben gezorgd voor aankoop van zaaigoed en materiaal. Door de aanschaf van een extra waterpomp is het werk minder belastend. Het zijn uitsluitend vrouwen die aan dit project meewerken. Een deel van de opbrengst wordt verkocht aan het hotel,een ander deel wordt te koop aangeboden op de plaatselijke markt en de rest is voor eigen gebruik.

We hebben ook geïnvesteerd in de verdere uitbouw van het ‘campement touristique ‘. Eens klaar, zal het beheerd worden door de plaatselijke bevolking.

Blijven participeren om de weg naar zelfredzaamheid en onafhankelijkheid mogelijk te maken is onze belangrijkste doelstelling.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in 2019, Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s